Jön a hosszú Suzuki Jimny?

2021.05.21. 06:04

Az új Jimny eddig nem volt túl szerencsés Európában: épp csak bemutatták, de már el is tűnt a kínálatból a szigorodó szén-dioxid-kibocsátási normák miatt. Ám nem lehetetlen, hogy nem csak haszonjárműként, de tágasabb változatban személyautóként is visszatérhet.

Korábban hallhattunk pletykákat egy ötajtós kivitelről, de a kénfotókon nem ez látható, hanem egy nyújtott háromajtós. Érdekes, hogy a hosszú változat túlnyúlásai semmit nem változtak: az összes többlet a két tengelyvonal közt jelentkezik. Ez egyrészt terepen nem feltétlenül a legszerencsésebb elrendezés – az autó hasa így sokkal könnyebben felakad – viszont így a többlet-térkínálat nagy része az utastérben jelentkezhet.

A kémfotókhoz kapcsolódó pletykák közül talán a legérdekesebb, hogy a hosszú változat állítólag új motort is kap. Az 1,5 literes szívó négyhengeres helyett a Swift Sportból ismert 1,4 literes turbómotor kerülhet bele, de csökkentett, 130 lóerő körüli teljesítménnyel.

Egy ekkora autóban valószínűleg már hibrid hajtásrendszernek is lenne hely, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ilyet kaphat-e. Mivel ilyet egyelőre csak az európai piac követelne meg, az eladható példányszám tükrében ez a lehetőség nem tűik igazán valószínűnek.