Olcsóbb lett Magyarországon a Tesla belépőmodellje

2021.05.25. 12:46

Résnyire volt nyitva az ajtó azzal, hogy elkezdték telepíteni a Supercharger töltőállomásokat, de 2021 májusában elérkezett a teljes nyitás azzal, hogy hivatalosan is lehet Teslát venni Magyarországon.

tesla model 3 magyar ár

Egyelőre egy stand bukkant fel a MOM Parkban, ezzel együtt a honlapon is elérhető a magyar konfigurátor, amiben a Model 3 mellett a Model S és a Model X is választható. A leglényegesebb modell persze, a legkisebb Tesla, aminek ára 14,9 millió forintról indult, hogy az állami támogatásra esélyes legyen. Korábban azt pletykálták, hogy az ingyenpénzre 16 millió lesz a felső határ, végül azonban maradt a 15 millióra tett léc.

Hogy a 360 ezer forintos üzembehelyezési díjjal együtt is biztosan beleférjen a Tesla Model 3 Standard Range Plus a keretbe, ezért az ár 14 639 900 forintra csökkent. Aki eddig ráharapott a fapados Model 3-asra (azért a közel 450 km-s hatótáv és a 6 másodperc alatti gyorsulás, hátsókerék-hajtással nem hangzik rosszul) és most még annál is olcsóbban szeretne hozzájutni, akkor a törölt foglalása után csak 36 ezer forintot bukik, de még mindig örülhet a döntésnek a malacpersely.

Forrás: villanyautosok.hu