Egy vagyont ajánlottak a Lamborghiniért

2021.05.26. 09:57

Állítólag a svájci Quantum csoport ajánlott 7,5 milliárd eurót a Lamborghiniért, de úgy tűnik, a Lamborghini tulajdonosa, a VW csoport komolyan el sem gondolkodott az ajánlaton.

Az ügy már csak azért is érdekes, mert az ajánlat mögött állítólag az a Rea Stark Rajcic áll, aki két éve autómárkát alapított Anton Piëch-hel, a VW csoportot a dízelbotrány előtt irányító Ferdinand Piëch fiával. Így feltételezhető, hogy voltak kapcsolatai a Volkswagen vezetése, illetve tulajdonosi köre felé, ennek ellenére úgy látszik, csuklóból utasították el az ajánlatát.

Pedig a 7,5 milliárd euró nem rossz pénz egy évi néhány ezer autót gyártó cégért, amely ráadásul épp teljes műszaki megújulás előtt áll, azaz valószínűleg inkább viszi majd a pénzt a következő években, mint hozza.

Úgy néz ki, az ajánlat későn érkezett: úgy tudjuk, tavaly év végén még fontolgatta a VW csoport vezetése, hogy részben vagy egészben eladja a Lamborghinit és a Ducatit, de mostanában már olyan hírek érkeztek, hogy a kérdés teljesen lekerült a napirendről.