Az Opel Movano is Peugeot-alapon újul meg

2021.05.27. 12:31

Viszonylag kevés típus maradt az Opel választékában, amely műszakilag ne a Peugeot szabvány műszaki megoldásain alapulna, most pedig még eggyel csökken a GM korszakból megmaradt típusok száma. A Movano furgont is leváltják, így mostantól nem a Renault Master jelvénycserélt klónja lesz, hanem a Citroën Jumper-Fiat Ducato-Peugeot Boxer trióé.

Nagy újdonságra nem számíthatunk, már csak azért sem, mert az autó a 2014-es bemutató óta alig változott valamit, az Opel kedvéért pedig nem változtattak a lényeges paramétereken. A motorválaszték itt is 2,2 literes, 120 és 165 lóerő közti teljesítményű négyhengeres turbódízelekből áll, és karosszériából is van néhány: háromféle magasságban és négyféle tengelytávval gyártják majd az új Opel Movanót, amely az év második felére várható az Opel kereskedésekbe. A kezdetektől elérhető lesz egy elektromos kivitel is, a Movano-e amelybe 122 lóerős motor kerül, 37 vagy 70 kWh-s akkumulátorral. Ezekkel a furgon hatótávja egy töltéssel 117 és 224 km között lesz. A villanymotoros változat végsebessége 110 km/h lesz.

A Movano cseréjében talán az az egy szem meglepetés, hogy ilyen sokáig vártak vele, de valószínű, hogy volt valami részletkérdés, ami miatt kivárt a cégvezetés ezzel a lépéssel. Így már tényleg nem maradt más a Peugeot-Opel fúzió előtti időszakból a kínálatban, csak az Astra és az Insignia, de már ezeknek a leváltása sem lehet messze.