Jövőre ismét lesz Genfi Autószalon

2021.05.29. 07:31

Bár a korábbi helyett új szervezőkkel, de ismét lesz Genfi Autószalon: a dátum 2022 február 17-22, a helyszín pedig a szokásokhoz híven a Palexpo komplexum lesz.

genfI autoszalon

A járvány hozta válság miatt változik a szervező, hiszen a FGIMS nevű alapítvány, amely 2020 tavaszán a rossz pillanatban jött gyülekezési tilalom miatt jelentős veszteséget szenvedett el, eladta a rendezés jogát a helyszínül szolgáló Palexpo fenntartójának.

A szalon igazgatója, Sandro Mesquita azt mondja, figyelembe veszik az egészségügyi helyzetet, de ezzel együtt is biztos benne, hogy a régi fényében fel tudják támasztani a rendezvényt. Ugyanakkor azt is jelezte, hogy meg szeretnék újítani a régi formátumot, az erre vonatkozó koncepciót azonban csak később hozzák nyilvánosságra.

Valamiféle megújulásra egyébként a járványhelyzettől függetlenül is szükség lett volna, hiszen évek óta szó van arról, hogy az autószalonok az internet jelenlegi elterjedtsége mellett elveszítették a régi funkciójukat. A gyártók már egyértelműen több figyelmet kapnak, ha külön eseményt szerveznek egy-egy autóbemutató köré, és a járványhelyzet ennek a módját is megtanította nekik. Így az autószalonok szerepének újragondolása is egyre fontosabb.