Még többet ajánlottak a Lamborghiniért

2021.05.31. 17:24

A múlt héten még 7,5 milliárd eurót ajánlott a Quantum csoport a Volkswagennek a Lamborghini márkáért, amit teljes olasz központjával és szakember-gárdájával együtt venne át a vállalat.

3

A probléma csak az, hogy a Rea Stark Rajcic alapította cég olyasmit venne meg, ami nem eladó: a VW részéről gyors elutasítás volt a válasz. Ám ez láthatóan nem bátortalanította el a vállalkozót, aki egyebek közt részt vett az Piech márka megalapításában is 2019 elején: 2 milliárd euróval több pénzt, és erősebb garanciákat ajánlott.

Az is kiderült, hogy mit terveznének a Lamborghinivel, ha megkapnák. Öt éves beszállítói szerződést kötnének az Audival – magyarán 2026-ig biztosan tovább gyártanák a jelenlegi Lamborghini modellek valamiféle változatait – és közben kifejlesztenék egy új autógeneráció valószínűleg tisztán elektromos műszaki alapjait.

Hogy erre lesz-e alkalom, azt egyelőre nehéz megítélni: 9,5 milliárd euró elég jó pénz egy akkora autógyárért, amekkora a Lamborghininek van. Ugyanakkor a márkanév annyira közismert, hogy azzal együtt talán már nem is lenne akkora üzlet az eladás. A VW pedig jelenleg nincs akkora bajban, hogy rászoruljon leányvállalata eladására. Ha találgatni kellene, azt mondanánk, ha nem lesz valami gyökeres változás, ez az üzlet aligha jöhet létre.