Ez lesz a BMW X5 svéd-kínai ellenfele

2021.06.03. 17:36

Érdekes látni, hogy a szabvány Lynk & Co formatervet nagyobb méretben is alkalmazta a Geely: a 09 a friss márka legújabb modellje, amelyet elsőként várhatóan Kínában kezdenek majd forgalmazni.

Az autó a méretei alapján egyértelműen a BMW X5 és az Audi Q7 ellenfelének számít majd, és aki a márka gyakorlatát ismeri, azon sem fog meglepődni, hogy a lemezek alatt a Volvo XC90-ből már jól ismert műszaki megoldásokat találjuk.

Egyelőre két változatról tudunk: az olcsóbbikat 252 lóerős, kétliteres turbómotor hajtja 48 voltos enyhe hibrid hajtásláncban, a drágábbik pedig 431 lóerős konnektoros hibrid hajtással készül, amely szintén kétliteres turbómotort tartalmaz.

Már ez utóbbi hajtásváltozat teljesítményéből is sejthető, hogy a 09 rendszerit továbbfejlesztették a Volvo testvérmodellhez képes – a Volvo hasonló hibrid rendszere 408 lóerős –, és erre utal az is, hogy a Lynk & Co csúcsmodell fejlettebb vezetéstámogató rendszereket kap. Állítólag itt már 3-as szintű önvezető rendszert kínálnak majd.

Úgy tudjuk, Kínában alig egy hónap van hátra a premierig, ám azt egyelőre nem tudni, hogy ennek a típusnak szánnak-e nemzetközi karriert.