Már a szériamodellt is megmutatták a Czinger sportkocsiból

2021.06.03. 06:48

Vadonatúj képeket mutattak a Czinger nevű vállalkozás tandem-üléses hibrid sportkocsijáról, amelyet eredetileg tavaly tavasszal terveztek bemutatni Genfben.

A 21C típusjelzésű furcsaságot most annak kapcsán mutatták meg újra, hogy állítólag időközben felkészültek a szériagyártásra: a képeken állítólag már a végleges, gyártásra kész autó látszik. Az 1250 lóerős és 1240 kilogrammos autó kapcsán továbbra is egészen elképesztő adatok keringenek: 1,9 másodperces gyorsulás százra, 21,3 másodperces gyorsulási idő 400 km/h-ig, és 452 km/h-s végsebesség.

Mindezt ráadásul olyan hajtásrendszerrel tervezik elérni, amihez még csak hasonlót sem használ seki: az autóba egy 2,88 literes, ikerturbós, sík főtengelyes V8-as kerül, amely elvben percenként akár 11 ezres fordulatszámig is pörgethető, és mindenféle üzemanyaggal használható, egyebek közt a levegő szén-dioxidjából előállított alkohol-származékokkal is.

A gyártó összesen 80 ilyen sportkocsit tervez legyártani, és ha mindet el tudnák adni, az szép bevételt hozna, mivel 1,7 millió dollár körüli árról hallani.