Megint drónról büntették az egymást előző kamionokat

2021.06.03. 10:21

Úgy tűnik, a kamerás drónok egyre inkább bevett eszközei a rendőrségi forgalomellenőrzéseknek. Most az M30-ason egymást előző kamionokat vadászták így, és volt is pár fogásuk a magasból.

A borsodi rendőrök a hejőkeresztúri pihenőhely közelében tartottak ellenőrzést a magasból június 1-jén. A akció hasonló volt ahhoz, amilyenről tavaly szeptemberben számoltak be: akkor egy drágább megoldással, helikopterrel figyelték a magasból a szabálytalan kamionosokat több órán át. Most is elsősorban a 7,5 tonnát meghaladó járműszerelvényekre vonatkozó előzési tilalom, és a jogszabályban előírt követési távolság betartatása volt a drónos akció célja. Végül nyolc esetben intézkedtek és szabtak ki helyszíni bírságot, valamint egy alkalommal a követési távolság be nem tartása miatt kellett szankciót alkalmazni. 

Legutóbb májusban jött hír a rendőrségtől drónos akcióról. Akkor Kaposváron és környékén két napon át ellenőrizték így a forgalmat, például egy kétsávos forgalom fölött. Arról egy, a mostaninál sokkal érdekesebb videó született: