Mégiscsak készül a Ford Mondeo utódja?

2021.06.03. 11:57

A Mondeo sorsa látszólag eldőlt: tavasszal bejelentették, hogy 2022-ben leállítják a gyártást, és közvetlen utód sem lesz. Hasonló lépésre került sor korábban Észak-Amerikában is – épp ezért meglepő, hogy a legújabb kémfotókon egy nagy szedán látható.

Ez a valami pedig olyan, mintha a Kínában már bemutatott Evos alacsonyabb, szedán-jellegű változata lenne. A fényszórók és a hűtőmaszk legalábbis egyértelműen onnan lehet ismerős. Hátrébb azonban másként folytatódik az álcázott prototípus: a dinamikus vonalú tető csaknem a csomagtartó végéig ér – a forma egyfajta átmenet a szedánok és ötajtósok között.

A hagyományos kialakítás azért meglepő, mert Európa és Észak-Amerika egyre kevésbé vevő az ilyen jellegű modellekre. A prototípust viszont Európában fotózták le, ami azt jelenti, hogy a fejlesztés biztosan itt folyik.

Egyelőre többféle magyarázat lehetséges: egyfelől elképzelhető, hogy a nagy szedán kap még egy esélyt Európában, de az sem kizárt, hogy az Evoshoz hasonlóan ez a modell is csak Kínában lesz elérhető, ahol a hagyományos autóformák még nem mentek ki a divatból.