Forgalommal szemben hajtott fel az M85-re, baleset lett a vége

2021.06.05. 14:07

Forgalommal szemben hajtott fel a Győrt és Sopront összekötő M85-ös autóútra egy férfi Nagycenknél. A nyolcvanéves sofőr Volkswagen Golfjával nem sokkal később Nagylózs térségében nekiütközött a belső sávban szabályosan haladó autónak. A vétlen fél járműve ezután a külső sávban szintén szabályosan közlekedő teherautónak csapódott. A személyautók a szalagkorlátnak ütközve álltak meg, a mentők három sérültet szállítottak kórházba. A pontos körülményeket a rendőrség vizsgálja.

A hibából könnyen lehetett volna azonnali tragédia, vagy akár tömegszerencsétlenség is. A Magyar Közút tájékoztatása szerint sajnos nem ritkák a hasonló esetek, annak ellenére, hogy az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden fel- és lehajtó ágnál megerősített táblarendszer hívja fel a közlekedők figyelmét a megfelelő irányra.

A tapasztalatok szerint azokban a térségekben, ahol korábban nem volt gyorsforgalmi út, gyakrabban fordulnak elő ilyen helyzetek. Ebben közrejátszhat az elavult navigációs szoftver is, ha feltétel nélkül hallgatnak a GPS-re a sofőrök. Másrészt pedig vannak, akik egy kijáratot elvétve egyszerűen megfordulnak vagy visszatolatnak az autópályán, autóúton, ezzel veszélybe sodorva másokat.

Forrás: Magyar Közút