Agyrém, mennyit ér a világ új legdrágább parkolóhelye

2021.06.06. 09:42

10 millió hongkongi dollárt (366 millió forint) fizettek Hongkongban egyetlen parkolóhelyért, amivel új legdrágább parkolóhelye van a világnak. A korábbi rekord is a városállamé volt, ez a parkoló 80 millió forintnyi helyi pénzzel lett drágább annál. 

ouu

Bár az utóbbi években leginkább a kínai nyomulás miatt figyelt Hongkongra a világ, az egyre kevésbé független városállam egyik hírhedt tulajdonsága, hogy nagyon szűkén van a beépíthető területeknek, emiatt nagy részén szinte karnyújtásnyi távolságra épültek egymástól az óriási felhőkarcolók. Minden négyzetmétert aranyáron mérnek Hongkongban, hát még a luxusnegyedben, ahol ez az új világrekord született. 

Lakások a The Peak negyedben
Lakások a The Peak negyedben

Az a bizonyos parkolóhely Hongkong nyugati részén, a The Peak nevű luxusnegyedben kelt el. Ez egy viszonylag szellősen épült környék, ahol nem ritkák a 100 millió amerikai dollárnál (27 milliárd forint) is drágább villák, de a lakások ára is csak kevéssel ez alatt mozog. Így nézve már nem is tűnik annyira elszálltnak a 360 millió forintos parkoló, főleg, hogy az ilyen helyekért általában liciten keresztül lehet hozzájutni, így hamar elszáll az áruk. Sajnos a konkrét parkolóról nem adtak ki fotót, és azt sem lehet tudni, mi áll majd rajta, de nem lesz könnyű drágább autót fölé állítani.