Előzetes képek a következő Opel Astráról

2021.06.08. 14:55

Újabb kulcsfontosságú típusváltás közeledik az Opelnél: a General Motors-os időkből maradt Astra Peugeot alapú utódja hamarosan megérkezik.

A gyáriak egyelőre részletfotókat mutattak az autó orrának, ötödik ajtajának, műszerfalának, kormányának és ülésének egy-egy részletét mutatták meg. Ezekből egyelőre nehéz következtetni a teljes autó jellegére, de számos részletet megmutatnak.

A korábbi kémfotók alapján azért nagy vonalakban sejthető, hogy mi várható, és persze a Stellantis fejlesztési módszerei alapján is sok részlet kikövetkeztethető. Így valószínű, hogy a testvérmodell, a nemrég bemutatott Peugeot 308-as műszaki megoldásai köszönnek majd vissza az Astrában is, de annyira átcsomagolva, amennyire ez gazdaságilag észszerű módon lehetséges. Magyarán minden azonos lesz, ami nem látszik, az ajtók szerkezetétől a tetővonalon át az autó alapvető arányaiig, de a burkolóelemeken ebből nem sok látszik majd.

Egy lényeges részlet, ami az új képekből derül ki, a műszerfal jellege: napjaink divatjának megfelelően az új Astra is LCD kijelzőt kap a mutatós műszerek helyére, amit az Opel Pure Panel-nek nevez. Ez a váltás természetesen a fizikai gombok és kapcsolók számának jelentős csökkenésével jár majd.

Az EMP 2 platformra épülő új Astra premierjének időpontját még nem közölték, de az Opel gyakorlatát nézve az első hivatalos előzetes és a premier között legfeljebb két-három hónap szokott eltelni.