Megmutatták az elektromos Mégane-t

2021.06.09. 06:04

A Zoe után ez lesz a következő, csak elektromos hajtással elérhető Renault modell, és bár névleg a Mégane sorozat tagja, fazonra inkább egy ötajtós SUV-nak tűnik, amely valahová a Captur és a Kadjar közé illeszkedne a kínálatba.

A forma részleteit egyelőre elég hatékonyan fedi el a mintás álcafólia, de nagy formai varázslatra aligha számíthatunk: a képek alapján úgy tűnik, hogy a szériaváltozat örökli a tavaly ősszel bemutatott Mégane eVision sallangmentes karakterét.

Szinte változatlan formában örökli a sorozatgyártmány a hajtásrendszert is: a 215 lóerős villanymotor a két első kereket hajtja, a padlóba pedig 60 kWh-s akkucsomag kerül, amellyel a WLTP szabvány szerint 450 km-es hatótávot ígérnek. Az akkucsomag ráadásul viszonylag gyorsan tölthető: egyenárammal akár 160 kW fogadására alkalmas.

A végleges Mégane E-Tech Electric típust 2022-től tervezik gyártani, már az is kiderült, hogy hol: az Észak-Franciaországi Douai üzemben, ahol jelenleg a Scenic, Espace és Talisman típusok előállítása folyik.