Eladó Schumacher első Forma-1-es autója

2021.06.13. 07:10

Ugyan debütáló versenyén már az első körben kiesett vele, eladó az a Jordan 191-es, amivel Michael Schumacher bemutatkozott a Forma-1-ben. A sorozat későbbi rekorderének első autójának eladási ára nem publikus, de a német sajtó 1,25 millió fontos, azaz nagyjából félmilliárd forintos árról tud. 

hz

Az 1991-es Belga Nagydíj volt az a verseny, ahol a később hét világbajnoki címet és 91 futamgyőzelmet szerző Michael Schumacher bemutatkozott a Forma-1-ben. Schumacher azután ugrott be a Jordan autójába, hogy a csapat versenyzője, Bertrand Gachot börtönbe került egy taxisofőr bántalmazásáért. Az ekkor 22 éves német ekkor már túl volt egy silverstone-i teszten a Jordannel, de még így is meglepő eredmény volt, hogy a hetedik helyre kvalifikálta magát a belga verseny időmérőjén a középmezőnyös autóval. A versenyen aztán kuplunghiba miatt 400 méter után kiesett.

Schumacher és Eddie Jordan, a Jordan csapat tulajdonosa
Schumacher és Eddie Jordan, a Jordan csapat tulajdonosa

Schumachernek ez volt az egyetlen versenye a Jordannel, a következő futamon már a Benettonnál versenyzett, a belga fordulón használt 191-esével pedig Andrea de Cesaris és Alex Zanardi versenyeztek a szezon további részén. A hatos szorszámú smaragzöld 191-es később egy belga gyűjtőhöz, Jean Blattonhoz került, majd 2005-ben ahhoz a Didier Sirugue-hoz, aki még versenyzett is vele a BOSS GP futamain, de szintén általa az autó több alkalommal járt Goodwoodban is. 

nr

Ha valaki nem csak befektetésnek venné, annak jó tudnia, hogy Schumacher első F1-autója annyira működőképes, hogy idén is járt már versenypályán. Az autó mellé több kiegészítő jár, többek közt egy Schumacher által dedikált modellautó, valamint a Jordan eredeti kormánykereke. Az ára nem nyilvános, de a hírek szerint minimum 1,25 millió fontot (505 millió forint) kell majd fizetnie érte annak, aki megvenné.