Jövőre már sorozatgyártják ezeket a hintóforma furcsaságokat az olaszok

2021.06.14. 07:10

Minden bevett autóformától eltérő felépítésű villanyautókat mutatott be egy olasz műhely. Ez a huszadik század eleji autókat idéző Mole Urbana lehet az olaszok szerint a tökéletes belvárosi autó, és a szűk olasz belvárosokban talán még sikerük is lesz vele. 

Az Umberto Palermo által tervezett Mole Urbana egy moduláris felépítésű kisautó, ami két méretben, 2,7 és 3,6 méteres hosszban készül. Az egyen acél alváz egy egyszerű laprugós felfüggesztést kap, efölé lehet szerelni a különböző, dobozszerű elemeket. A háromszemélyes kialakítás mellett korlátozott körülmények között lehet belőle teherszállító is: 400 kilogramm hasznos teherbírással rendelkezik, és akár pickup változatban is kérhető, de a gyártónak van például egy kész kialakítása az utcai kajaárusoknak is. 

A Mole Urbana egy 8 kWh kapacitású akkumulátorcsomagot kap, amivel a személyautós kivitelben 100, a haszonjárműves kivitelben 150 kilométer hatótávot tud. Előbbinek 65 km/h, utóbbinak 50 km/h a végsebessége. A szűk mediterrán belvárosokban ezzel akár még sikeres is lehet, pláne egy olyan dizájnérzékeny piacon, mint amilyen az olasz, ahol nagyra értékelik majd az olyan részleteket, mint a lenti képen látható lakkozott fa belső.

A sorozatgyártás állítólag már jövőre elindul, a 14 és 18 ezer euró között lehet majd kapni a Mole Urbana különféle kiviteleit.