Lepel alatt mutatták meg a Polestar 3-ast

2021.06.17. 06:32

A Polestarra eddig úgy tekinthettünk, mint a Volvo egy átmeneti kinövésére, hiszen az eddigi két modelljük egyértelműen Volvo terveken alapult. Ám ez hamarosan megváltozik: a 3-as sorszámú autó már más stílusban készül.

polestar 3 tsr

Erre enged következtetni a Polestar 3 előzetese: ezen még fehér lepel alá rejtve látszik az új autó, ám az így is elég jól látszik, hogy formailag nem igazán követi a Volvo sablonjait. Az orr-rész hegyesebbnek, az övvonal lágyabbnak, az autó arányai sportosabbnak tűnnek.

Az autó az arányai alapján egyébként egy újabb magas építésű, terepjáró-fazonú, de kupés tetővonalú modellnek ígérkezik, és persze ez is a Geely és a Volvo közös CMA platformjára épül majd, akár a 2-es.

Érdekes döntés – talán a feszült kínai-amerikai kereskedelmi és diplomáciai viszonyoknak köszönhető – hogy a 3-as nem a Polestar kínai gyárában készül majd, hanem Észak-Amerikában, abban az üzemben, ahol jelenleg az S60-as Volvókat szerelik össze. Azaz gyártási szempontból a 3-as inkább lesz Volvo, mint a korábbi, Volvónak kinéző Polestarok.

További részleteket egyelőre nem közöltek, azon túl, hogy a globális forgalmazást 2022-ben tervezik elkezdeni, de meglepő lenne, ha a most bemutatott előzetes után néhány hónapon belül nem mutatnák meg a végleges autót.