Kanyart neveznek el Sabine Schmitz-ről a Nordschleifén

2021.06.19. 10:32

Minden autósport-rajongót megrázott a hír márciusban: elhunyt Sabine Schmitz, a legendás Nordschleife királynője. Hosszú betegség után, mindössze 51 éves korában tért örök nyugalomra. Talán senki nem ismerte olyan jól az ikonikus Zöld Poklot, mint ő, 1996-ban első nőként nyert ott 24 órás versenyt. Egyik legemlékezetesebb szereplése a Top Gearben esett, amikor Ford Transittal ment elképesztő kört.

A Nürburgring üzemeltetői most úgy döntöttek, talán a legszebb módon állítanak emléket Sabine Schmitz-nek. A számára oly kedves Nordschleifén neveznek el róla egy kanyart, méghozzá a legelsőt. Ez a balos a jövőben hivatalosan is a Sabine-Schmitz-Kurve nevet viseli.

cb659760-d03c-11eb-9b95-2aaa157855f7

A pálya illetékeseinek összesítése szerint Schmitz, aki a közeli Nürburgban nőtt fel, összesen mintegy 33 ezer kört tett meg a közel huszonegy kilométer hosszú aszfaltcsíkon. Ez majdnem 690 ezer kilométert jelent összesen, vagyis tizenhétszer kerülhette volna meg a Földet az Egyenlítő mentén. De nemcsak sokat autózott itt, hanem pokoli gyorsan is tette mindezt.

A névváltoztatás szeptember 11-étől lesz hivatalos, a Nürburgring Endurance Series hatórás versenyével kötik majd össze az eseményt.