Megmutatták a Peugeot 308-as kombi változatát

2021.06.22. 09:29

Bár nem is példa nélküli, azért ma sem általános, hogy egy típus kombi változata hosszabb tengelytávval készüljön, mint az alapmodell. A Peugeot az új 308-assal azonban ismét eljátszotta ezt a trükköt.

Nem csak az autó hossza nőtt az ötajtóshoz képest bő harminc centit, 4,64 méteresre, de a tengelytáv is bőségesebb lett 5,5 centivel – összesen 2,732 méter – ami nagyobb hátsó lábteret ígér. A csomagtartó alaphelyzetben 608 literes, és a hátsó üléssor ledöntésével 1634 literig bővíthető, de talán ennél is lényegesebb, hogy a hátsó üléssor 2:1:2 arányban dönthető, és akár 1,85 méteres tárgyak is szállíthatók az autóban. A hibrid változatok esetében a csomagtér érezhetően kisebb: ezeknél az akkumulátor 60 litert foglal el a hasznos térfogatból.

Műszaki értelemben nincs lényeges különbség az ötajtós 308-ashoz képest. Itt is 1,2 literes háromhengeres turbós benzinmotorral, illetve 1,5 literes turbódízellel indul a hajtásválaszték. Az előbbi 110 és 130, az utóbbi csak 130 lóerős kivitelben érkezik, és mindkettő kombinálható hatfokozatú kézi, illetve nyolcsebességes automata váltóval.

Az erősebb változatok már mind hibrid hajtással készülnek: a PSA jól ismert rendszerében egy 1,6 literes négyhengeres turbómotor és egy 110 lóerős villanymotor dolgozik együtt, a kettőt a nyolcfokozatú automata váltón keresztül áll egymással kapcsolatban. A 150 lóerős benzinmotorral a rendszer összteljesítménye 180 lóerő, a 180 lovas benzinessel pedig 225 lóerő maximális teljesítmény adódik, amíg a 12,4 kWh-s akkumulátorban van töltés. Ez utóbbi egyébként 59-60 km tisztán elektromos közlekedést is lehetővé tesz.

A 308 SW a Peugeot Mulhouse-i üzeméből érkezik, és az első példányokat még az év vége előtt elkezdik majd kiszállítani. Árakat egyelőre nem tüntettek fel, de valószínű, hogy az új modell valamivel drágább lesz közvetlen elődjénél.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.