A legkorábbi Aston Martin ihlette a legújabbat

2021.06.26. 06:45

Az Aston Martin Q részlege építette meg a különleges Vantage Roadstert, amelyhez a gyár legkorábbi, még létező autójából, az idén száz éves A3-asból merítettek ihletet.

A spéci, fényes fekete fényezés, a bronzszínű részletek, a fémszín keretes hűtőrács és a feketére festett, vastag küllős kerekek mind hasonlóak a két autón. A komor színvilág egészen érdekes módon igazít a nyitott Vantage karakterén, de egyáltalán nem áll neki rosszul.

A hasonlóságok ennyiben persze ki is merülnek, hiszen az A3, az Aston Martin 1921-es prototípusa mai szemmel szekérnek is kezdetlegesnek tűnik: 1,5 literes, négyhengeres, oldalszelepelt motorja 11 lóerős, a csúcssebessége pedig csupán 136 km/h, bár abban a lélekvesztőben ez a tempó nagyobb kalandnak tűnik, mint a Vantage-ben a háromszáz feletti végsebesség kipróbálása.

A múltidéző Astonból egyébként három példány készül, és mindet a legrégebbi, még működő Aston Martin kereskedő, az 1951 óta működő HWM rendelte, és ha igaz, ők is értékesítik majd, ha már meg nem tették.