Egy típus jön a legtöbb kétajtós Mercedes helyére

2021.06.28. 12:27

Nem csinál titkot belőle a Mercedes, hogy a kínálat egyszerűsítését tervezi, és értelemszerűen azok a típusok lesznek az áldozatok, amelyek kevésbé népszerűek. Ezek közé tartoznak a kétajtós Mercedesek, amelyeket állítólag egyetlen modellel terveznek kiváltani.

ecoupe

Nem először fordul elő ilyen: a CLK révén már készült egy ilyen típus, amely két generációt is megért, 1997 és 2003, illetve 2003 és 2010 között. Annak idején ez volt az egyetlen kétajtós modell, amely a C és az E osztállyal párhuzamosan készült, és csak 2010 után tértek vissza ahhoz a gyakorlathoz, hogy a C és az E osztályhoz külön fejlesztettek ilyeneket.

Most állítólag egyetlen váltótípust terveznek megint a kétféle kétajtós helyett, amely a CL illetve S Coupé megszüntetése után az utolsó ilyen polgári kupé és kabrió lehet a Mercedesnél. Úgy hallani, a neve CLE lesz – ezt az elnevezést eddig nem használták, bár régóta lefoglalta a Mercedes – az autó pedig a hosszmotoros MRA-2 platformra épül majd, amelyre a C osztálytól az S osztályig minden négy- és ötajtós Mercedes modell is.

Sajtóértesülések szerint ez lehet a Mercedes következő újdonsága a nagyobb és sportosabb SL után: bár már mostanában is folynak a tesztek álcázott prototípusokkal, a CLE várhatóan csak 2023-tól lesz kapható.