Új akkumulátorgyártóval szerződött a Renault

2021.06.28. 15:06

Igazán jelentős együttműködés kezdődik a Renault, valamint a kínai Envision AESC és a francia Verkor közreműködésével. Az utóbbi két vállalkozás közösen épít akkumulátorgyártó üzemet, ahonnan a Renault elektromos típusait látják majd el.

A tervek szeriont Douai-ban 2024-től már 9 GWh-nyi autóakkumulátort gyártanak majd éves szinten. Ez az akkumulátorok méretétől függően 100-200 ezer elektromos autó ellátására elegendő mennyiség, de 2030-ra állítólag tovább nő a gyártás, egészen 24 GWh-ig. Az üzembe állítólag 2 milliárd eurót fektetnek, és 2500 új munkahelyet is létrehoznak majd.

A Renault sok más autógyártóhoz hasonlóan jelenleg még az LG Energy Solutions lengyel üzeméből vásárolja az akkumulátorokat elektreomos autóihoz, de a villanyautó-gyártás fokozódásával új, nagyobb kapacitású források kellenek – erről gondoskodik az új partnerek révén a francia gyártó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.