Elfogták a rendőrök az audis ámokfutót

2021.06.29. 17:46

Rémisztő videó került fel a netre a hétvégén, egy motoros kamerája rögzítette azt az ámokfutó audist, aki a 8-as főúton veszélyeztette a többi közlekedő életét. Jól látszik, hogy dupla záróvonalon előzött, és az sem sokon múlt, hogy nekiütközzön a szembejövőnek. Ezt követően forgalommal szemben száguldott, sőt a túloldali padkára is letért, ahogy a felvert porból is egyértelmű. Nagyon nagy szerencse kellett ahhoz, hogy ne történjen tragédia, rossz belegondolni abba, milyen következménye lett volna, ha valaki ijedtében elrántja a kormányt. (A videón szereplő dátum ne tévesszen meg senkit, a felvétel június 27-i, csak valószínűleg a kamera nem volt jól beállítva.)

A felvétel a rendőrökhöz is eljutott, akik azonosították a szürke Audi A6 vezetőjét. 48 órán belül elfogták és előállították a 36 éves férfit, jogosítványát azonnal elvették. Az eljárás adatai szerint 2021. június 27-én, a délutáni órákban a sofőr megkezdte egy motorkerékpár előzését a kihelyezett „Előzni Tilos!” jelzőtábla ellenére, a dupla záróvonalat átlépve úgy, hogy a szemközti sávba áthaladva több,szabályosan közlekedő autóst veszélyeztetett előzésével és manőverezésével.

Vele szemben - őrizetbe vétele mellett - közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult eljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon.

Forrás: police.hu