Lamborghini Huracánt fogtak munkára a bolognai reptéren

2021.06.29. 10:07

Amennyiben nem kell eszeveszett módon rohanni az átszálláshoz, akkor a nagy ablakokon kinézve egészen érdekes járműveket lehet látni. Van egy halom szorgos kisautó, mindenféle matricákkal és felbukkannak nagy, fekete luxuslimuzinok és kényelmes kisbuszok. Akadnak még fura teherautók is, amiknek a fülkéje vele futószalag vagy lépcső, de alacsonypadlós, rendes buszok is kanyarognak a repülők között. A bolognai reptéren ezen kívül rendre felbukkan egy Lamborghini Huracán Evo is.

5,2 literes, V10-es szívómotor dolgozik még mindig a Huracánban, ami a frissített Evo-ban már 640 lóerőt ad le 8000-nél és 600 Nm nyomatéka van. A száraz súlya 1422 kg, a súly-lóerő aránya pedig 2,22 kg/lóerő. Az összkerekes változat 2,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra és onnan 31,9 méteren belül megáll. Ha valaki viszont menni szeretne, akkor akár 325 km/órával is hasíthat vele.

Nobel-díjas fizikus után Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi a hivatalos neve a reptérnek, melyen 2016-ban közel 7,7 millió utas fordult meg és ezeknek háromnegyede külföldi. Aki a Lamborghini Sant’Agata Bolognese-ben lévő központjába érkezik, az jó eséllyel itt száll le, akárcsak az, aki a Ferrarihoz tart Maranelloba.

Ahogyan az szokás, most is a Centro Stile készített egyedi grafikát az autóra, melynek fényhídjára a szokottól picit eltérően a Follow Me in Our Beautiful Country (Kövess engem csodálatos országunkba) felirat került. A matt lopakodó színt narancs csíkokkal ijesztették meg, hogy kellően feltűnő legyen.

Évek óta biztosít a repülőtér számára autókat a Lamborghini és mostanra már a sokadik Huracán érkezik a flottába. A dolga épp az lesz, mint minden hasonló autónak, amin ott virít a Follow me felirat, tehát a leszálló repülőket vezeti majd a parkolóhelyükre vagy a terminál csápjáig.