Mutattak néhány gyári kémfotót az új Astráról

2021.06.29. 15:20

Amit lehet, kiaknáznak az Opelnél az új Astra reklámozására. A Peugeot alapokon újjászülető modellről persze többször is leírták, hogy igazán német termék lesz, újabb konkrétumok azonban már nem igazán derültek ki.

A korábbi kedvcsináló képek után sok újdonság a fotókból sem derül ki, legfeljebb megerősítést nyer általuk, amit eddig sem nagyon titkoltak: a kompakt típus a Peugeot 308-assal áll majd szoros rokonságban, így elsősorban a formatervben lesz nagyobb különbség a két típus között.

A fotókon ezen túl megfigyelhető, hogy mennyire alaposan az Opelnél, ha álcázásról van szó: a tesztautók belsejét is olyan vastag anyaggal fedték, amin a belső tér formái egyáltalán nem ütnek át.

A Corsa-208 páros óta tudjuk, hogy az azonos műszaki tartalom nem feltétlenül jelent erős formai hasonlóságot két típus között, és úgy tűnik, itt is hasonló mértékű az eltérés itt is. Az Opelen legalábbis nem látszik nyoma sem a Peugeot lágyabb formáinak: az Opel tervezői, ha a tartalomhoz nem is nyúlhattak hozzá, a forma kialakításakor alapos munkát végezhettek.

Ezek után már tényleg csak a bemutató van hátra, amire érzésünk szerint nagyon hamar, valószínűleg még a nyár folyamán sor kerül.