Eltűnik a kétajtós Jeep Wrangler Európából

2021.06.30. 11:16

Az ok a magas szén-dioxid-kibocsátás lehet, amin, mivel csak a négyajtósból készül hibrid változat, nem is tudnak javítani.

16

A kétajtós Jeep Wranglert már csak egyféle motorral, a 274 lóerős kétliteres turbós négyhengeres benzinessel kínálják Európában, ez viszont nem épp takarékos: az átlagfogyasztása vegyes ciklusban 10,8 liter száz kilométerre, ami 243 g/km szén-dioxid-kibocsátással jár. Ehhez képest csupán az eladásoknak a 30%-át adja, azaz egyértelműen a négyajtós kivitel a népszerűbb.

A hosszabb távú cél az, hogy a Wrangler választékot egyetlen típusra, a hibrid hajtású, négyajtós 4xe-re redukálják. Ez a maga 79 g/km-es szén-dioxid-kibocsátásával nem rontja a Stellantis flottaátlagát az elvárt szinthez képest, hanem javítja, így érthető, hogy csak ezt szeretnék megtartani.

A Wrangler, bár presztízs-szempontból fontos típus a Jeep márka számára, Európában semmiképp sem sorolható a húzómodellek közé. Az utóbbi években valamivel hétezer példány felett stabilizálódtak az eladásai éves szinten, és az alapján, hogy az év első öt hónapjában valamivel több, mint 2600 példány fogyott, az idén is hasonló nagyságrendű eredmény várható.