Gratulált, de azért be is szólt a Mercedes a Porschénak a nürburgringi rekord után

2021.06.30. 10:36

A múlt hét marketingügyi főhíre volt, hogy a Porschénak összejött egy újabb körrekord a Nordschleifén. Az abszolút és a SUV-kategória rekordere ezúttal a leggyorsabb közúti/rendszámos autó csúcsidejét hozta össze: egy 911 GT2 futott 6:43,3-as kört, ami 4,7 másodperccel jobb az AMG GT Black Series idejénél.

4

A Mercedes persze hamar megejtette a hivatalosnak mondható gratulációját egy közösségi médiás posztban, egyúttal óvatosan felhívták a figyelmet arra a nem mellékes részletre, hogy az AMG GT Black Series-nek nem volt szüksége kiegészítőkre, egy szériaváltozattal futották a saját legjobb idejüket, amire nem keveset, 4,7 másodpercet fejelt rá a Porsche múlt héten. 

Az a bizonyos módosítás a GT2-n a motort és a hajtás más elemeit ugyan nem érinti, de azon túl szinte mindent, amire pályán szükség lehet. A Manthey Performance Kit nevű csomag egy utólag megvásárolható félgyári kiegészítő. A csomagnak köszönhetően lényegesen nagyobb leszorító erő hat az autó mindkét tengelyére nagy tempónál, de magnézium felnik, kerámiatárcsás fékek, verseny-fékbetétek és pályára optimalizált futómű is jár a csomaghoz. A szériaváltozattól tehát messze van, viszont azzal, hogy a gyáron keresztül is megrendelhető, és a Porsche is garanciát vállal rá, nehéz belekötni.