Újra rákapcsol a rendőrség, hétvégén az M7-esen forog az új pofátlantanítás

2021.07.02. 07:07

"Elképesztő, ami az utakon folyik", ezért a civil jellegű rendőrautók újra bevetésre indulnak az M7-esen, hogy visszavágják a vadhajtásokat írja az Országos Rendőrfőkapitányság Balesetbiztonsági oldala, a kreszvaltozas.hu. Péntektől vasárnapig forog majd az új pofátlantanítós epizód, még azt is elárulták, melyik nap hol gyűjtik a szereplőket.

autopalya pofatlantanitas

Hogy a rendőrségnek mennyire bejött, hogy pofátlantanítás címén elkezdte tematikus videókba gyűjtögetni mindazt, amit az országban járőröző jelöletlen rendőrautókban rögzítenek, arról sokszor írtunk már. A kezdetben óriási lendülettel indult sorozat az utóbbi időkben ritkán jelentkezett, de most belehúznak: hétvégén nagy erőkkel az M7-es leállósávját jogosulatlanul használókat fogják ellenőrizni, de mint írják, más kirívó szabálytalanságot sem hagynak majd szó nélkül, és a végén az egészből készül egy új epizód. Valami nagyon hasonló várható ehhez a videóhoz, amit tavaly nyáron adtak ki az M7-esről:

Ahogy bármikor, úgy a következő napokban is bárhol feltűnhetnek majd civilnek álcázott kamerás járőrautók, de a kreszvaltozas.hu egész konkrétan megírta, a következő napokban mikor merre lehet jó eséllyel szereplő a szabálytalan autósokból:

Első etap: július 2-án (pénteken) délutáni órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten 3 civil jellegű autóval.

Második etap: július 3-án (szombaton) délelőtti órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten szintén 3 civil jellegű autóval.

Harmadik etap: július 4-én (vasárnap) délutáni órákban, az M7 autópálya Budapest felé vezető oldalán a Siófok-Centrum csomóponttól (105. km szelvény) a Székesfehérvár-Centrum csomópontig (64. km szelvény) szintén 3 db nem rendészeti jellegű szolgálati gépjárművel.