Dom Toretto középmotoros Chargerét szabadítja a világra a SpeedKore

2021.07.03. 10:42

2001-ben jelent meg az első Halálos iramban film és akkor még nem is sejtettem, hogy mi szabadult a világra a tuningolt autókkal együtt. A sorozat mostanra a kilencedik résznél tart és úgy tűnik, hogy a mellékszálakat sem hagyják elvarratlanul. Két évtized alatt menő autós filmből a fizikára fittyet hányó akció lett látványos robbantásokkal, lehetetlen ugratásokkal, meg olyan elborult autókkal, mint a középmotoros, öreg izomautó.

Dominic Torettonak nem csak a család fontos, de a Charger is, ezért szintet léptek. Hagyományosan a Dodge orrába kerül az eszetlen erős V8, de ebben az esetben a SpeedKore felforgatta a hajtást és az első ülések mögé pakolta be a Hellcat 6,2 literes, nyolchengeresét, melyre egy 2,4 literes kompresszor került, hogy ne csak teliholdkor vonyítson. A veszett Charger több mint 700 lóerős és bő 880 Nm nyomatéka van. Egyetlen üvegpanel választja el az utasteret a géptértől.

Nyitott kulisszás kézi váltója egy Lamborghini Gallardoból származik, a hatdugattyús fékek a Brembotól érkeztek. Kipufogórendszere egyedi, Saldana hűtők vannak az orrában és nagy teljesítményű intercoolerek a fenekében. Hidraulikus kéziféket szereltek be, hogy látványos driftek előtt bele lehessen rántani.

Nyomokban tartalmaz csak Dodge Chargert a lemezek alatt, de külsőre nagyon hozza az izomautó formáit. Épp csak kicsit látszik az arányain és a szélesített karosszériáján, hogy valami többről van itt szó, mint egy ültetett klasszikusról.