Nem ezt az M-es szuper-BMW-t akartuk, de ezt érdemeljük

2021.07.03. 18:30

Régóta rebesgetik és remélik az autórajongók, hogy a BMW sportrészlege, az BMW M Gmbh végre szabad kezet kap egy önálló modellhez, de a pletykák szerint nem a remélt M1-utódot kapták feladatul, hanem a mai trendeknek megfelelően egy óriási szuper-SUV-t.

Erre enged következtetni a BMWBLOG által jegyzett aktuális értesülés és a mellékelt kémfotók, amikre illik is a Project Rockstar elnevezés - így hivatkoznak rá a fejlesztők - , de forgalmazásba állítólag nem az eddig sejtett X8, hanem XM néven fog érkezni. Itt azért emlékezzünk meg arról, hogy franciául ugyanez a betűkombináció mennyire más autót jelentett.

Állítólag 2022 decemberben kezdődik az autó gyártása és 2027-ig marad a palettán, ez BMW-hez mérve meglehetősen rövid modellciklus, a legérdekesebb részletek viszont a lemezek alatt lesznek: a 4,4 literes ikerturbós V8-ast villanymotorok egészítik majd ki, ami így 700 lőerő fölötti teljesítményt jelent, az XM ezzel a legerősebb utcai BMW lesz.

Az alapfelszereltség részét képezi egy okos hátsó sperrdiffi, rengeteg karbon elem és a 21 colos kerekek, de akinek nem elég, 23-asok is rendelhetők lesznek. Persze érdemes a helyükön kezelni kezelni az ilyen infókat, hisz 20 éve újra és újra felbukkannak a világverő szuper BMW-t övező pletykák, de a várakozások szempontjából eddig talán ez a leglehangolóbb és egyelőre a legreálisabb.