Több elektromos Mustang fogyott júniusban, mint benzines

2021.07.03. 14:19

Sokan fanyalogtak a névválasztáson, de a pénztárcájukkal úgy tűnik bizalmat szavaznak az vásárlók a Ford elektromos crossoverének, a Mustang Mach-E-nek. Olyannyira, hogy még az elektromos autók legpörgősebb piacán, Norvégiában is a Mach-E lett a legnépszerűbb villanyautó májusban, de ennél is nagyobb mérföldkő, hogy júniusban elektromos ál-Mustangból már több fogyott, mint a hagyományos motorral hajtott verzióból, amitől a nevét kölcsönözte: míg előbbiből 2465 darab fogyott, utóbbiból 2240.

Fotó: Ford
Fotó: Ford

Az évre vetített eladások tekintetében azért még a belső égésű motoros verzió vezet 31950 darabbal, ami jóval több, mint a villany-Mustang 12975 eladása. A Mustang Mach-E egyébként is az egyik legkelendőbb autók között van Amerikában, áprilisban átlagosan 4 nap után vitték el őket a kereskedésekből, és bár júniusban kicsit visszaesett a vásárlási kedv - átlagosan 11 nap után keltek el a Mach-E-k -, ezzel még mindig a top 5-ben tanyázik a modell.

Kétségbeesni a V8 rajongóknak sem kell, a Ford kitart a sportautó mellett, az S550-es generáció után is marad izomautó Mustang a kínálatban: a pletykák szerint már 2022-ben bemutatkozhat a következő, S650-es generáció, ami az Explorer padlólemezére épül majd. A Mach-E-ért azért érdemes hálát adni, mert a zéró helyi emissziójával csak segíti a szigorodó kibocsátási szabályok között egyébként veszélyben lévő Mustangot.