Ment a fedélzeti kamera az autóban, miközben lopták belőle a katalizátort

2021.07.04. 09:01

Az áldozat maga buktatott le egy kétfős katalizátortolvaj bandát Ferencvárosban: a páros pechére a megrongált autó elé parkolta a sajátját, a kamera pedig felvette a nappali fényben lezavart lopást, de legalább az elkövetőit, így nem volt nehéz beazonosítani a tolvajokat.

A rendőrség közleménye szerint a videón látható férfi és nő 2021. június 19-én Budapest IX. kerületében, a Soroksári úton levágta, majd ellopta egy leparkolt autó katalizátorát. Ezt látni is többé-kevésbé a felvételen, ahogy azt is, hogy végül a levágott katalizátort, valamint az elkövetéshez használt szerszámot, emelőt és kesztyűt betették a hátsó ülésre, és elhajtottak a helyszínről.

2021-07-04 08 55 19-Window

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szombathelyi párost rövid időn belül azonosították, majd a 20 éves G. Ramónát június 21-én Szombathelyen elfogták. Társa, a 26 éves T. Áron ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki, majd napokkal később, június 29-én a Szombathelyi Rendőrkapitányság járőrei őt is elfogták. A gyanú szerint a páros a III. kerületben is követett el hasonló bűncselekményt.