Kiveszik az autókból a CD lejátszó, de most már tényleg

2021.07.06. 09:55

Nem tudjuk, hogy akad-e még autógyártó, amelynél elérhető gyári kiegészítő a CD lejátszós hifi, de a többség már legalább öt éve lemondott róla. A General Motors egy kicsit lassabban reagált: a Chevrolet Express és a GMC Savana típusok – két, lényegében ugyanolyan, régi vágású kisbusz – csak a következő modellévvel, azaz az idén ősszel veszítik el a gyári CD lejátszót.

Az amerikai lemezkiadók felmérése szerint a 2000-es csúcsponthoz képest a CD eladások az Egyesült Államokban 97%-kal estek vissza: az okostelefon-integrációt megvalósító fedélzeti számítógépek, a jó minőségű digitális formátumok és az internetes zenevásárlás elterjedése teljesen kiszorította.

Az autógyártók igazából már 2015-16 környékén reagáltak a trendre: a Ford, a Toyota és a Honda kínálatából is ekkoriban tűnt el teljesen a CD lejátszós hifi. Így aki manapság mégis ilyesmit szeretne, kénytelen utólag beépíthető megoldásokat keresni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.