Már nyilvánosak az új Kia Sportage adatai

2021.07.07. 07:48

Korábban csak képeket mutattak a megújuló, és elég szokatlan külsejű Sportage-ról, most azonban, a koreai piaci bevezetés kapcsán megérkeztek az első adatok is.

A hazai modell állítólag a hosszabbik változat: ez 4,66 méter hosszú, 1,865 méter széles, 1,66 méter magas, a tengelytávja pedig 2,755 méter. Ez a viszonylag tágas utastér mellett 637 literes csomagteret jelent. Úgy hallani, Európába ennél valamivel rövidebb kivitelben érkezik a Sportage.

Motorból egyelőre kétféle van: egy 1,6 literes turbós benzines 180 lóerővel és 265 Nm csúcsnyomatékkal, illetve egy kétliteres dízel 185 lóerővel és 417 Nm csúcsnyomatékkal. Ezen a téren azonban szintén komoly változtatások várhatók az európai kivitel esetében, amelybe valószínűleg többféle hibrid hajtás kerül majd.

A belső térről egyelőre annyi derült ki, hogy a tisztán képernyőkből álló műszeregységben két 12 hüvelykes LCD panel dolgozik, amelyek közül a középső természetesen érintésérzékeny is. További újdonság, hogy a benzines változathoz kínált manuális váltó is elektronikus kapcsolású, az automata változatokat pedig a középen elhelyezett tekerőgombbal lehet kezelni.

Úgy tudjuk, az európai változatot még az idén bemutatják.