Az M1-es belső sávjában tették le az autót, majd elszívtak pár cigit

2021.07.08. 09:50

Nehezen magyarázható felvételt osztott meg a napokban a Magyar Közút. Az M1-es autópálya komáromi szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon vette fel egy biztonsági kamera az alábbi jelenetsort egy koccanás után az amúgy működőképes autóját a belső sávban leparkoló sofőrről és utastársairól, akik cigivel, csókkal és sétával ütötték el a várakozás perceit. 

Hogy az autópályán egy álló autó mekkora életveszély, arról beszédes adat, hogy szakértők szerint a leállósávban átlagosan húsz perce van egy autónak, mielőtt valaki eltalálná. A belsősávban leparkolásról nem véletlenül nem születnek ilyen statisztikák, hiszen az maga a halálzóna, ahol az életben maradási esélyeid nagyjából olyanok lehetnek, mint egy korai partraszállónak a D-napon. Ehhez képest a Közút videóján látható társaság fél órát is túlélt a sötét és a relatív nagy forgalom ellenére, ami egy nagybetűs CSODA, pedig jól láthatóan sokat tettek érte, hogy rontsák az esélyeiket: az autó jobb oldalát támasztva beszélgetésért tragédia nélkül is jár a Darwin-díj.

Egy manipulált kép: így mutatja meg a Közút, mi lett volna, ha akkor is az autó mellett áll a társaság, amikor az egyik autó elsuhant az övék mellett
Egy manipulált kép: így mutatja meg a Közút, mi lett volna, ha akkor is az autó mellett áll a társaság, amikor az egyik autó elsuhant az övék mellett

Ahogy a Közút írja a posztja végén, ha muszáj autópályán, gyorsforgalmi úton megállni, arra ott a leállósáv, és aki ezt teszi, használja az elakadásjelző háromszöget, kapcsolja be a vészvillogót. Sokat javíthat még az esélyein, aki felvesz egy láthatósági mellényt, és miután semmi értelme az úttesten őrizni az autót, a sofőr és az utasok is a szalagkorláton túl várakozzanak a segítségre.