Egységes fizetési megoldást vezet be a villanyautók töltésére hat országban a Mol

2021.07.12. 17:21

Már Kelet-Közép-Európa hat országában elérhető az elektromosautó-töltést segítő Mol Plugee alkalmazás, így az applikációba integrált egyetlen platform használatával juthatnak el a villanyautósok a cseh határtól az Adriára vagy a Fekete-tengerhez - közölte a Mol az MTI-vel hétfőn. 

Fotó: MOL Facebook
Fotó: MOL Facebook

Az alkalmazás minden országban azonos fizetési elv szerint működik, és az autók villamosenergia felvételi képességét veszi figyelembe.

A Mol-csoport a régió hat országában 168 elektromos töltőt üzemeltet. Csehországban 26, Horvátországban a Tifon hálózatában 13, Magyarországon 79, Szlovákiában a Slovnaft hálózatában 13, Szlovéniában 14, Romániában pedig 23 e-töltővel rendelkezik a vállalat. A telepített töltők döntő többsége, 10-ből 9 nagyteljesítményű villámtöltő, vagyis nagyjából fél óra alatt képes feltölteni egy átlagos elektromos autó akkumulátorának jelentős részét.

bt

A Mol applikációja 2020 nyarán debütált Magyarországon, és immár öt további országban - Csehországban, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában - is elérhető. Az alkalmazásnak már több mint 5000 magyarországi felhasználója van a tavalyi indulás óta.

Az Android és iOS készülékeken elérhető alkalmazásban a villanyautósok ellenőrizhetik, hol található a környéken szabad e-töltő, és a különböző okos töltési funkciók révén pedig azt is nyomon követhetik mobiljukon, hogy áll az autó töltése. Hibaelhárítások esetére pedig folyamatos ügyfélszolgálatot biztosítanak minden országban. Az applikációra történő regisztráció ingyenes.