Olvasói kémfotókon az új Dacia

2021.07.12. 07:12

Szűk két hónap múlva, a Müncheni Autószalonon érkezik a Dacia újdonsága, ami a Lodgy utóda lesz, de várhatóan más néven, más karakterrel jön majd. Olvasónk, Nick Csíkszeredán fotózott egy Dacia tesztflottát a napokban, amiben már ott volt a rejtélyes újdonság két példánya is.

Ahogy arról a napokban már írtunk, a szeptember elején érkező újdonságot úgy írja le a nemzetközi sajtó, mint amiben vannak egyterűs vonások a Lodgy-ból, de legalább ennyire hajaz majd a Logan MCV-re. Egy emelt hasú kombit várhatunk, ez a képek alapján is egyre biztosabb, azt pedig a logika mondatja, hogy az anyakonszern CMF-B nevű platformjának nyújtott változatán áll majd.

Kérdésemre, hogy "Ez-e az új Duster?" csak az volt a válasz, hogy "-Talán!" melyet egy rejtélyes mosoly követett – írta Nick a fotózásról, és ugyan a flottában tényleg ott volt egy frissített Duster, az már korábban eldőlt, hogy a Lodgy utóda nem a városi terepjárós vonalon építkezik majd, még ha a karaktere a szokottnál szabadidőautósabb is lesz. Az egyelőre ismeretlen nevű hétülésest szeptember első napjaiban, a Müncheni Autószalonon mutatja be a Dacia.