Úgy eltolt egy dömper egy georgiai felüljárót, hogy le kellett bontani

2021.07.18. 10:27

Életveszélyesre rongált egy autópályafelüljárót egy dömperes az amerikai Georgia-ban. A balesetet a felemet billenő plató okozta, ami hat lábbal, azaz közel két méterrel tolta odébb a hídszerkezetet. 

E6VhoWLWYAgA-c8

A baleset a georgiai I-16-os államközi autópályán történt a napokban. A körülményeiről nem sokat ír a helyi sajtó, de úgy tudni, egy a teherautó valamiért részben vagy egészben felemelt platóval közlekedett, ez akadt bele a felüljáróba és tolta el azt. Hasonló balesetből látni sokat a neten, nem ritka az ilyen, de olyanról még nem hallottunk, hogy egy kétsávos felüljárót ilyen mértékben eltoljon egy efféle baleset.

Az érintett szakasz az Atlanta és az Atlanti-óceán közötti forgalom fő útvonala. Az érintett útszakaszon 21 ezer autó közlekedik egy átlagos napon, ami egy forgalmasabb hazai főút forgalmának a szintje. Nem csoda, hogy az illetékes hatóság nem sokat időzött a nyilatkozataik szerint példátlan állapot fölött, és egyből megkezdték a híd elbontását, aminek már a végére is értek. A nehezebb feladat majd a pótlása lesz, de annak terveiről még nincsenek hírek.