Egekbe vitte a Lamborghini eladásait az Urus

2021.07.21. 06:25

Ha valaki még mindig nem érti, miért álltak rá a legnagyobb nevű sportautógyártók a "terepjárók" gyártására, nézze meg, milyen számokat produkál mostanság a Lamborghini. Történelme legjobb első fél évén van épp túl a gyár, hála az Urus-nak, amiből most gyártották le a tizenötezrediket. 

bj

A márka első városi terepjárója, az Urus három éve része a kínálatnak, és ahogy az várható volt, nagyon rákaptak a vevők. Ebben a kategóriában nem szokás évi ötezres eladásokat produkálni egy-egy típusból, nem csoda, hogy az Urus már most a valaha legnagyobb példányszámban gyártott Lamborghini. Az ötméteres batárból a napokban készült el a tizenötezredik darab: egy mattszürke példány lett a mérföldköves darab. 

Az idei első hat hónapban 2796 Urus készült, ami több, mint amennyi Huracant (1532) és Aventadort (524) összesen legyártottak az évben eddig. Ezek után nem kérdés, hogy jó pár éve van még SUV-nak a kínálatban, azt lesz viszont érdekes nézni, mit hoznak még ki belőle. Egy plug-in hibridről például már most vannak pletykák.