A Ford levédette a Skyline nevet

2021.07.22. 08:57

Sok ikonikus név van az autóiparban, amelyek összeforrtak az általuk jelölt modellekkel. Ilyen név a Skyline is, bár a Nissan az R35-ös generáció óta már GT-R-ként jelöli a sportkupéját, a Skyline nevet pedig kizárólag a japán piacon forgalmazott Infiniti Q50-re használják

c110 coupé

Nem tudni, milyen szándék vezérli a Fordot, de az Egyesült Államok Szabadalmi- és Védjegyhivatalának adatbázisából előkerült egy 2021. július 12-én benyújtott kérelem, amely szerint az amerikai márka levédette a Skyline nevet, ráadásul a kategória is stimmel: "szárazföldi gépjárművek, nevezetesen terepjárók, teherautók és gépjárművek". Egyéb részleteket nem közöltek, de a Road and Track megkeresésére a Ford egyik szóvivője a következőket nyilatkozta: A védjegykérelmek célja az új kifejezések, tervek vagy szimbólumok védelme, de nem feltétlenül jelentenek új üzleti vagy termékterveket. 

Annyi kiegészítést érdemes tudni, hogy a Skyline nevet nem, de a Skylinert már használta korábban is a Ford, felszereltségi szintet jelölt négy, ötvenes évekbeli modelljén: Crestline, Fairlane Crown Victoria, Fairlane 500, Galaxie. Ezen felül egy 2014-es koncepción, a Ford Transit Skyliner került még elő a név.