Hiába szükségtelen, az Audi a villanyautóin is tovább viszi a hűtőrácsot

2021.07.23. 06:49

Bármit kezdhetnének a villanyautóik orrával, de az Audinál eldöntötték, hogy megtartják márka arculatával egy ideje már egybeégett, jellegezetes formájú hűtőrácsot, ami náluk singleframe néven fut.

420A5138

Az autódizájn egyik legizgalmasabb kérdése, hogy a megszaporodó villanyautós kínálatban mit kezdenek a gyártók a szükségét vesztett hűtőráccsal. A Volkswagen például nem izgulta túl az ID-ken, és simán befalazta a helyét. A nem villanyautót sosem gyártó Tesla a Model S első éveiben még tett egy stilizált rácsot az S orrára, de ezt idővel elhagyták. A BMW egyelőre az I3-on és az IX3-on is meghagyta, bár befedte a veséket, a Mercedes pedig szintén a stilizált rács mellett döntött az EQA-n és az EQS-en.

1

Kívülről nézve a történteket úgy tűnik, egyelőre a gyártók sem tudták eldönteni, mi legyen a villanyautóik orrával, az Audi viszont tudja, és el is mondta. Mint mondják, mindenképp továbbviszik a jellegzetes körvonalú formát az elektromos Audik orrára, mert semmiképp sem szeretnék leválasztani azokat arculatilag a márkáról. Villanyautóból pedig lesz nekik elég hamarosan, tekintve, hogy 2026 lesz az utolsó év, amikor belső égésű motoros autót mutatnak be.