Audi Q7-tel rongyoltak bele az amerikai történelem egy darabjába

2021.07.24. 17:12

Kellemetlen ébredés lehet, ha valaki arra riad álmából, hogy a házába belecsapódott egy autó. Ezt élték át a Massachusetts állambeli Hingham városkában élő család tagjai, akik éppen az emeleti hálószobában szundikáltak, amikor békés pihenésükből ocsúdva egy Audi Q7-est találtak a falban. Ráadásul nem is akármilyen házba rongyolt bele a tizenkilenc éves sofőr.

Az épület ugyanis 1650 óta áll azon a helyen, és nem is akárki építette: Samuel Lincoln, az Amerikai Egyesült Államok tizenhatodik elnökének, Abraham Lincolnnak a felmenője. Az angliai Norfolkból vándorolt ki Amerikába, Hinghamben telepedett le, ahol az első telepesek egyikeként részt vett a templom felépítésében is. A településen több házon is megtalálható a „Samuel Lincoln House” tábla, a legismertebb talán a North Street 170-es számú, amelytől a most megsérült ingatlan sincs messze: a 182-es házszámot és a „Samuel Lincoln Cottage” nevet viseli.

A Lincoln családnak egyébként hét generációja élt ebben a házban, de a mostani tulajdonosok is nagy becsben tartják. Miután a tűzoltók kihúzták a falból az illetéktelenül behatoló SUV-ot, mindenképpen szeretnék helyreállíttatni az eredeti állapotot, ennek érdekében szakemberek segítségét kérik.

A Q7-est vezető tizenkilenc éves nő egyébként azt mondta, egy mókus szaladt ki elé az útra, és azért rántotta el a kormányt, mert nem akarta elütni az állatot. A baleset után a sofőrt a járdán ülve találta a kiérkező mentőegység.