Rettegsz, hogy szembejönnek az autópályán? Akkor ettől kiráz a hideg!

2021.07.26. 17:16

A legtöbb hazai autópálya-felhajtó környezetét elég jól kitáblázták ahhoz, hogy egyértelmű legyen, hogyan kell szabályosan felhajtani. Ennek ellenére időről időre előfordulnak olyan érthetetlen esetek, amikor valaki mégis a forgalommal szemben próbálkozik. A közelmúltban baleset is történt egy ilyen tévedés miatt, az előző hétvégén pedig gyors egymásutánban két hasonló jelenetsort rögzítettek a Magyar Közút kamerái. Aki viszont ezeken szörnyülködik – teljes joggal egyébként –, annak az alábbi videó igazi hidegzuhany.

Olvasónk, Andrea küldte a linket, a felvételen pedig az látszik, hogy a romániai Konstanca egyik autópályáján elég komoly káosz uralkodik. Nemcsak egy-egy autó halad szemben a menetiránnyal, hanem szinte folyamatos a forgalom a leállósávban, amit egyébként sokan egyszerűen csak parkolásra használnak. Sőt, mintha az egyik szembejövő még rá is eszmélne a hibára, és megpróbálna visszafordulni egy másik ágra. Sőt, 1:02-nél a kamerás autó előtt is fékez valaki egy jelentőségteljesebbet, hogy ott és akkor azonnal megforduljon – ez az egész videó legrémisztőbb jelenete.

roman

Azt egyetlen videó alapján nem lehet megmondani, mi okozhatta a káoszt, és egyes szakaszokon miért sorakoznak vészvillogóval az autók a leállósávon. Ha esetleg valaki ismerős arrafelé, vagy éppen arra járt, amikor ezek a felvételek készültek, bátran írja meg hozzászólásban, mitől alakult ki ez a hátborzongató fejetlenség.