Izgalmas terepjárón dolgozik a Ssangyong

2021.07.27. 09:27

A Ssangyong karrierje sok más terepjárós márkáéhoz hasonlóan elnagyolt Jeep utánérzésekkel kezdődött – a különböző Korando változatok itthon is kaphatók voltak a 90-es évek közepén – és úgy néz ki, most ezekhez a gyökerekhez térnének vissza.

Az X200 nevű tanulmány legalábbis elég erősen emlékeztet a klasszikus Jeep terepjárókra. A közel ülő, függőleges rácsozattal elválasztott kerek lámpák, a szögleges sárvédőívek, a rövid első túlnyúlás mind az amerikai terepjárókra emlékeztet, bár ahhoz talán nem eléggé, hogy ennek kapcsán is pereskedni próbáljon a Stellantis. A részletek ugyanis nagyon mások: mintha a körzőket és ívsablonokat begyűjtötték volna a tervezőktől, és csak egyenes vonalzókat hagytak volna, a kerekeken és az első fényszórókon kívül minden részletét egyenes vonalak határolnak.

A jármű műszaki megoldásairól egyelőre nem árultak el semmit, de mivel tanulmányautóról van szó, ezek egyelőre nem is lényegesek. Fontosabb üzenet, hogy a Ssangyong tervezői új stíluselemekkel kísérleteznek, amelyek talán érdekesebbé tehetik a márka jövőbeli kínálatát.