Megmutatták a modernizált Renault legendát

2021.07.27. 17:25

A francia-amerikai Légende Automobiles munkája a Renault 5 Turbo korszerűsített változata. A francia gyártó egyik legjellegzetesebb, de egyben legritkább szériamodelljének formáján alig változtattak valamit, az, hogy itt a XXI. századi változat látható, csak néhány részletmegoldáson látszik.

Ilyen a LED-es fényszóró, az első lökhárító oldalsó légbeömlői, vagy a teljesen digitális műszerfal, amihez hasonlót az 1980-as évek elején aligha tudtak volna készíteni. Ezen felül leginkább olyan részleteken változtattak, amelyek nem túl látványosak, de annál többet számítanak az autó vezethetősége szempontjából. A futómű például a Maxi Turbo csúcsváltozat kettős keresztlengőkaros geometriáját követi, de emellett nagyobbak lettek a kerekek, és szélesebb a nyomtáv. Ez a korszerűbb gumiabroncsokkal sokkal biztonságosabb viselkedést eredményez.

A motorról csak annyit tudunk, hogy ugyanúgy négyhengeres és turbós, mint az eredeti R5 Turbo motorja, de 400 lóerős, és valószínűleg nagyobb hengerűrtartalmú is, mint az eredeti 1,4 literes.

Egyelőre annyi biztos, hogy a cég a karbon-karosszériás autóból többet is építene, bár árat és mennyiséget egyelőre nem közöltek. Azt viszont igen, hogy az üzleti realitás ellenére nem spóroltak sehol, ami szupersportkocsikra jellemző, euróban is legalább hat számjegyű árcédulát sejtet.