Felvillantották az új Hyundai egyterűt

2021.07.28. 06:43

A kínai típusengedélyeztetés kapcsán már láthattuk az újdonságot, ám most kezdődik a gyári bevezető kampány, amelynek kapcsán jóval előnyösebb képeket mutattak a Custo nevű autóról.

Ezeken kevésbé érhető tetten, hogy ennél a modellnél a Hyundai az egyterű karosszériát keresztezi az SUV-k magas hasú kialakításával. Annyi látható szép tisztán, hogy ez a típus is a tolóajtós, tágas buszlimuzinok egyike lesz, egy olyan kategóriáé, amely Európában lassan teljesen kipusztul, a Távol-Keleten azonban továbbra is jelentős a kereslet irántuk.

A forma egyébként nem tűnik szokatlannak: szemből a nagy, gyémánt-mintás Hyundai hűtőmaszk uralja, amely már egyáltalán nem meglepő, hátul pedig legfeljebb a szögletesen megtörő LED-csíkokból álló világításról lehet majd megismerni.

Most nem közöltek adatokat a típusról, az azonban már korábban kiderült, hogy a közel öt méteres gép első kerekeit egy 1,5 literes, 170 lóerős turbós benzinmotor hajtja majd.

A bemutató pontos időpontját ugyan nem közölték, de az alapján, hogy a képeket a Beijing Hyundai hivatalos Weibo (kínai Facebook utánzat) oldalán tették közzé, legfeljebb hetek lehetnek a teljes leleplezésig.