Így néz ki az MG új globális modellje

2021.07.28. 11:58

Az MG márka tulajdonosa, a kínai Shanghai Auto új típus bemutatására készül. Az MG One néven ismert modell a cég legújabb műszaki alapjaira épül, többféle hajtáslánccal érkezik, és úgy pozicionálják, hogy a lehető legtöbbet lehessen belőle eladni világszerte.

Az autódivatok manapság elég élesen eltérnek egymástól a világ nagy autópiacain, de úgy tűnik, van egy méret és jelleg, ami mindenhol egyformán népszerű: a közepes méretű szabadidő-autókat egyformán lelkesen vásárolják Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Kínában, Indiában, Oroszországban és a Közel-Keleten. Ennek megfelelően tervezték meg az új MG-t is: a 4,58 méter hosszú, 2,67 méter tengelytávú, 1,86 méter széles és 1,6 méter magas, ötszemélyes modell jó esélyekkel indul mindenütt.

Az autó műszaki megoldásairól egyelőre kevés a biztos információ. Egy biztos, készül egy benzines változat 1,5 literes turbós benzinmotorral, bár az autó alapját adó, új fejlesztésű Sigma padlólemezre állítólag egyszerűen építhetők elektromos és hibrid autók is.

A forma az ereszkedő övvonallal talán nem a legcélszerűbb, cserébe határozottan sportos. Az előzetes képeken többféle orrkialakítás is látható, valószínű, hogy ezt piaconként váltogatják majd, a helyi ízlésvilágnak megfelelően.

Úgy tudjuk, az MG One hivatalos kínai bemutatóját július 30-án tartják, azaz néhány napon belül további részleteket is megtudhatunk a patinás márka újdonságáról.