Előzetes az új villany-Mercedesről

2021.07.30. 09:28

Jól látszik, hogy a nagy autógyártók a drága modellek irányából fogtak hozzá a kínálat villanyosításához, és a Mercedes is ezt az utat követi. Az óriási, nagy tudású, és ennek megfelelően drága EQS után érkezik egy szélesebb körnek szánt típus, az EQE, amelyről most néhány előzetes képet mutattak.

Ezek alapján a kisebb modell alapvetően követi az EQS építési elveit: itt is jellemző a hosszan elnyújtott tetővonal és a rövid első és hátsó túlnyúlás, ebből adódóan az autó áramvonalasnak látszik, és a forma viszonylag jó helykihasználást sejtet. A belső képen jól látszik, hogy az EQS egybe üvegezett műszerfalát itt is használják majd, bár úgy tűnik, egyszerűsített formában, a jobb oldali kijelző nélkül.

A műszaki részletekről egyelőre keveset tudunk: csak annyi biztos, hogy ez a típus is az EVA jelzésű elektromos platformra épül majd. Ezen felül annyit árultak el, hogy a gyártás Németországban és Kínában folyik majd, a típus élő bemutatóját pedig a Müncheni Autószalonon tartják, szeptember 6-án.