Fényűző sportkupénak is marad hely az Audi jövőképében

2021.08.01. 07:17

Három koncepció autót jelentett be az Audi nemrég, amelyek közül a következő A8 előtanulmányáról, a Grand Sphere-ről már láttunk is vázlatrajzokat, ám most a nagy luxuskupénak szánt Sky Sphere-ról is közzétettek néhány képet, valamint egy videót, amelyet a márka dizájnfőnöke Marc Lichte és a vezető alelnök Henrik Wenders prezentált.

Az autó merész arányai több dologra is emlékeztetnek egyszerre, első blikkre közeli rokonságot mutat a Maybach Coupé Concepttel, bár annál - Audihoz híven - sokkal több él és szöglet szabdalja. Inspiráció gyanánt egy Audi-őst, a Horch 853A-t jelölik meg, ide kapcsolódó adalék, hogy az Audinál felmerült a Horch név felélesztése, ami ugyanazt a célt szolgálná, mint a Mercedes-nél a Maybach.

 Az Sky Sphere természetesen elektromos lesz, így a hosszú orr inkább csak dizájnelem, hisz nincsen sokhengeres motor, amit el kellene takarni. A koncepcióautós túlzások sem maradtak le, a fényjátékkal díszített hűtőrács egyértelműen ilyen elem, bár ahogy azt korábban megírtuk, Stuttgartban a hűtőrácshoz akkor is ragaszkodni fognak, ha funkciója valójában már nem lesz. A Sky Sphere Concept augusztus 10-én debütál majd az Audi malibui dizájn centrumában.