A jövő hétre ígérik a Pininfarina szuperautóját

2021.08.04. 16:11

A Pininfarina még 2019 tavaszán mutatta meg a Battista sportkocsit, de az még messze nem a végső változat volt. Azt ugyanis csak a jövő héten mutatják be, méghozzá a világ egyik legrangosabb autós rendezvénysorozatán, a kaliforniai Monterey Car Weeken, amelyhez többek közt a legritkább klasszikus járművek egyik legnagyobb kiállítása, a Pebble Beach Concours d'Elegance is tartozik.

Egyelőre fekete selyem alól kilógó sarkokat mutattak a több mint 1900 lóerős gépről, amelynek a hajtásrendszerét a Rimaccal együttműködésben fejlesztették ki, és amely egy 120 kWh-s akkumulátorból ígér legfeljebb 500 km hatótávot.

A korábbi tervekben 150 autó legyártása szerepel, méghozzá egyenként durván kétmillió eurós alapáron. Ezzel a Pininfarina is azon gyártók közé áll majd be, amelyek elindítják a sportkocsi-piac elektromos forradalmát. Nyilván a bemutató helyszíne sem véletlen: a Monterey Car Week a leggazdagabb autóbolondok gyűjtőhelye, így aki igazán drága és érdekes autóval próbálkozna náluk, a legjobb helyen jár.